torstai 31. maaliskuuta 2011

Keittiön purkamisen loppusuora

Sillä välin kun itse lepäilin kipeänä kotona, mies urakoi jälleen tänäänkin ja sai purettua keittiön katto paneelit. Lisäksi lattialankkumme saapuivat jo, ja ovat nyt sisällä kuivamassa. 
Huomenna menemme tekemään pienet hienosäädöt keittiökaapisto suunnitelmaamme ja sen jälkeen voidaan lopullinen tilaus lyödä lukkoon. Pian päästään aloittamaan myös makuuhuoneen purkaminen ja sen lisäksi pitäisi  alkaa miettiä olohuoneeseen uutta tapettia koska sille ei tapaetoinnin lisäksi tarvitse paljon muuta tällä hetkellä tehdä. Roskalavan olisimme mahdollisesti voineet saada viikonlopuksi, mutta jos itse olen edelleen kipeänä niin se saattaisi olla aika turhaa kun en yhtään pääsisi avuksi. 

keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Keittiö osa III

Mies on urakoinut, yksin ja ystävänsä kanssa ja näimpä keittiön purku onkin jo aika hyvässä vaiheessa. Kuva kooste kertokoon edistyksen..

Yhdeltä väliseinältä löytyi vielä pätkä alkuperäistä pinkopahvia.
Keittiön nurkka kokonaan purettuna.
Ikkunan alusen korjaus vaatii uusinta korjauksen,
hieman toisenlaisilla tilkkeillä
kuin vanhoilla räteillä.
 
Lattian välissä oli jokunen kappale vanhoja sanomalehtiä.
Muovimaton laittamisen vuosiluku??
Alkuperäisen lankkulattian päälle on laitettu ensin eristeeksi ja
vaimennukseksi sanomalehtiä,
 ja siihen kovalevy sekä muovimatto päälle.
Alkuperäinen lankkulattia.
Lankkujen alta löytyikin sitten vihdoin pahnat.
Seuraavaksi edessä olisi kattopaneelien purku. Uudet mäntylankut onkin keittiön lattiaa varten jo tilattu ja ne saapuvat tuota pikaa totuttelemaan uuteen kotiinsa (saavat siis pari viikkoa kuivua sisällä, ennenkuin ovat valmiita asennettaviksi).. =)

Extra tekemistä..

Ensimmäisellä yö-kyläilyllä huomasimme, että jotakin tekemistä puuttui, nimittäin lukemista. Kun ei ollut nettiä (paitsi puhelimessa), eikä tv:tä niin joku lehti tai kirja olisi ollut kiva mukana. Niimpä korjasin tämän ongelman ja kiikutin hätävaraksi kirjan ja muutaman pokkarin, sekä pinon lehtiä. Eiköhän näillä hetken pärjää. =)

 

Verannan oven kanssa on ollut ongelma kun isompi koiristani tuuppaa sen jatkuvasti auki ja sisälle pääsee kylmää. Tähän ongelmaan saatiin vihdoin ratkaisu kun mies asensi siihen haan. Eipähän aukea enää, tosin toinen täytyy varmaan asentaa vielä jollain kohtaa oven ulkopuolellekkin.



sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Viikonloppu reissu

Eilen pakkasimme kimpsut ja kampsut kasaan ja suuntasimme talolle ihmettelemään. 
Alku päivän olimme pyörineet eri kaupoissa tuhlaamassa taas omaisuuden ja keräilemässä kaikkea tarpeellista rompetta saunaa ja pirttiäkin varten. Bauhaussista kävimme ostamassa ulkohuussiin uuden styroksisen istuinrenkaan, kompostiherätettä ja kuiviketta sekä kuivikkeen säilytysastian. (Enpä olisi koskaan uskonut sellaisiakaan ostavani.. =) ) Lisäksi löysin sieltä aivan ihanan kastelukannun joka oli pakko saada!


Nyt siis huussiakin uskaltaa vihdoin käyttää kun sen sai kunnolla siivottua. Vielä olisi tarkoitus sitä hiukan "sisustaa" kunhan tässä ehtii.


Bauhaussin jälkeen suuntasimme Biltemaan josta mukaamme tarttui ilmalla täytettävä patja, sähköpumppu sekä pari vesikanisteria. Olimme tyytyväisiä, että tuo patja osui silmiimme, vaikkemme sellaisen hankkimista olletkaan suunnitelleet, mutta se oli todella kätevä jo ihan kuljettamisen kannalta ja siinä oli yllättävänkin mukava nukkua. Llisäksi se on tulevaisuudessa hyvä vieraspatja jonka saa säilytettyä pienessä tilassa. =)

Nurkassa oli sopiva kolo yösijalle.
Tyydyimme vähän huonompiin lakanoihin,
 ja jätimme uudet kirsikkalakanat odottamaan varsinaista muuttoa. =)

Kauppareissun lopuksi, poikkesimme vielä Prismaan ostamaan 40l vesisaavin, pari ämpäriä, pesuvatia ja kuuppaa sekä kärpäslätkän. 

Alunperin olimme ajatelleet, että jätämme yöpymisen ja saunan lämmityksenkin toiseen kertaan, mutta illan mittaa innostuimme kuitenkin toteuttamaan molemmat suunnitelmat, ja niimpä huristelimme vielä huoltoasemalle tankkaamaan ruokavarastoa sekä hakemaan pari kynttilää saunaa varten. 
Saunan lämmitys oli melko pikaista puuhaa, mutta saunomassa viihdyimmekin sitten hyvän tovin. Sauna oli aivan ihana, ja niin oli myös se olo sen jälkeen. <3 Sellaista puhtauden ja rentoutumisen tunnetta ei saa koskaan sähkösaunassa. Ja sen jälkeen maistui kyllä unikin makealta.


Tänään nautimme aamukahvit pullan kera ja välipalaksi grillasimme vähän makkaraa.


Remonttihommat jätimme tältä viikonlopulta väliin ja keskityimme lähinnä rentoutumiseen. Ja se kyllä kannattikin, sillä nyt tuntuu kuin olisi käynyt jollakin pidemmälläkin reissulla. Aivan ihana vkonloppu on takana!  <3 
Remppahommat kuitenkin jatkuvat heti huomenna kun mies menee irroittelemaan loppuja levyjä keittiön seinistä. Alustava keittiö suunnitelmammekin on muuten valmis, ja nyt ei millään malttaisi odottaa että sen näkisi ihan livenä. Kiitos ihanalle serkulleni mallin suunnittelusta! =) Saamme täydellisen keittiön pikkutaloomme. 


tiistai 22. maaliskuuta 2011

Lapio hommia

Mies on työreissussa pohjoisessa, joten tämän viikon remontti seisoo. Eilen poikkesin kuitenkin keskenäni koirien kanssa Tiihalassa tekemässä vähän lumihommia ja sain lapioitua ulkohuussin esiin. =) Tai ihan näkyvillähän se oli, mutta raivasin polun sen luo ja lumet pois tieltä, jotta sain ovenkin auki. Huussi oli sinänsä ihan positiivinen yllätys, aika kodikas ja siedettävän oloinen maalaisvessa, jota kyllä varmasti kelpaa käyttää niin kauan, että saadaan sisävessa. Valokuvaa en saanut kun unohdin kameran kotiin, mutta täytyy ensi kerralla ikuistaa tuo tärkeä hökkeli. =) 

Siinä aikani lapioitua, pimeä laskeutui ihan huomaamatta, ja jonkin verran alkoi tulla aavemainen olo. Onneksi sain kuitenkin pian erään ystäväni kahvittelu seuraksi, joten kauaa ei tarvinnut yksin nököttää ja herätellä uinuvaa mielikuvitusta, joka minulla on valitettavasti melko vilkas.

Huomenna olisi ehkä suunnitelmissa mennä koluamaan puuvajaa ja raijata sinne säilytykseen tähän asti irroitettuja, poltettavia seinämateriaaleja. Viikonlopuksi olisi haaveissa ensimmäinen saunan lämmitys, ja ehkä ihan yöpyminenkin. Täytyy varmaankin siis käydä hamstraamassa lisää vesi kanistereita, pari pesuvatia, kuuppa ja yksi iso saavi ja sisälle patjat nukkumista varten.

Myös ystäväni taitaa omata astetta vilkkaamman mielikuvituksen, sillä tämä,
silloin pimeällä, vintillä nähty nukkekoti sai hänellä niskakarvat pystyyn. =)

lauantai 19. maaliskuuta 2011

Heipä hei hirret!

Lauantain iloksi meillä poikkesi jälleen vieraita kahvittelemassa ja mies pääsi repimään keittiössä hirret osittain näkyviin, kutakuinkin kaksi kolmasosaa jäi vielä tapettien ja levyjen alle. Minäkin pääsin vihdoin käyttelemään ihanaa tyttövasaraani, kun kiskoimme nauloja seinistä irti. =) 

Löytyipähän sitten seinän alareunan hirsistä termiittien jälkiä.
Ei onneksi toistaiseksi kovin pahoja.



Tänään myös lämmiteltiin olohuoneen uunin lisäksi makuuhuoneen uunia ensimmäistä kertaa, ja hyvin lämpesi sekin. Mökki alkaa olla sitä myöten lämmennyt, että kunhan tie ulkohuussiin aukeaa niin päästään yöksi. Taitaa siis olla aika  kaivaa lapio esiin ja aloittaa polun raivaaminen. =) 

Vähän pohdiskelimme jo olohuoneenkin kohtaloa. Sen lattia pitäisi saada ensi talveksi uusittua, jotta se pitäisi lämpöä paremmin. Uusiminen vain on hieman hankalaa jos olemme jo muuttaneet ja kantaneet kaikki tavarat paikoilleen, joten siinä sitä onkin aikataulun kanssa hieman pähkäilemistä. Seinille täytyy varmaankin tehdä myös jotakin, laittaa ainakin väliaikaisesti uusi tapetti. Tulevaisuudessahan haluaisimme ottaa hirret näkyville ja maalata ne esim. valkolakalla, mikäli ne vain ovat siinä kunnossa, että ne voi ylipäätään jättää näkyviin. Mutta jokatapauksessa sekin onnistuu vasta siinä vaiheessa, kun ulkoverhous vaihdetaan ja sen alle laitetaan tuulensuojat. Katto sen sijaan saa jäädä odottelemaan tulevaa ulkokatto remonttia ja pysyä siihen saakka sinisenä, vaikkei se sellaisena kovin nätti olekkaan. Kattoremontin yhteydessä mahdollisesti avaamme olohuoneen korkeaksi ja teemme jonkin näköisen yläkerran tai parven vinttiin.

torstai 17. maaliskuuta 2011

Keittiö osa II

Mies kävi taas eilen työstämässä keittiötä ja nyt se näyttää jo tältä.
Vkonloppuna päästään urakalla irroittelemaan eristelevyjä seinistä. 
Uuden sirkkelin ansiosta laudan pätkät saa silputtua suoraan polttopuuksi.
Näiden irroitteluun saattaa kyllästyä jollain kohtaa. =)
Joten ihan hyvä, että vaihtelun vuoksi seinissä olevista levyistä
saa sitten nyppiä näitä lähes sytkärin kokoisia niittejä.
Mies pääsi eilen myös testailemaan olohuoneen  pönttöuunia ensimmäistä kertaa,
ja mukavasti tuo oli lämmennyt. <3 Söpö sinkkiämpäri on tuhkaa varten. :)
Kuten maalais tyyliin kuuluu,
saivat lattiat muutaman räsymaton lisää.
Ainakin on värikästä. =)
Tälläinen tarttui äitini luota mukaan, saa sitä sitten joskus tulevaisuudessa pitää leivinuunin päällä kun leipoo, niin on enemmän tilaa touhuta. :)

tiistai 15. maaliskuuta 2011

Keittiön räjäytys ja siivoilua

Nyt se alkoi, nimittäin remppa. =) Pääsimme ainakin sen verran alkuun, että tästä on hyvä jatkaa.

Keittiön kaapit saivat kyytiä.
Kaappien alta löytyi pieni ylläri!
Siellä on joskus hiirulainen pitänyt vähän majaansa.

Ikkunoiden listat saatiin irroteltua, ala listoja lukuunottamatta.
Myös oven listat pääsivät polttopuuksi.
Keittiön kaapit jäivät verannalle odottelemaan  roskalavaa.
Olo- ja makuuhuoneeseen pääsin heilumaan imurin kanssa.

sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Ensimmäiset kaffeet

Tänään kävimme Tiihalassa keittelemässä ensimmäiset kahvit vieraille, ja hyvältähän tuo maistui. Aurinko lämmitti mukavasti ja räystäistä tippui vesi. Raivasimme myös vihdoin jonkunlaisen polun ulkorakennukseen ja sieltä löytyi kuivakäymälän sekä puuliiterin lisäksi valtava heinälato, puolillaan heinäpaaleja ja kaikkea muuta rompetta, kuten vanhoja jääkappeja, helloja, tuoleja jne. Puuliiteristä löytyi mukavasti polttopuita ensi tarpeisiin.


Väliaikaisena keittiönämme toimii nyt olohuone. Sinne mahtuu vielä mukavasti patjakin yhteen nurkkaan, jotta voimme jollain kohtaa alkaa viettämään viikonloppuisin öitä remontin keskellä. =) Sitten on mukavampi kun ei tarvitse kulkea autolla edes takaisin vaan saa jatkaa suoraan aamulla siitä mihin on illalla jäänyt. Niin ja tietenkin päästään sitten lämmittelemään puu saunaa. <3 Kunhan vaan mökki ja ilmat vielä vähän lämpenevät. Ei millään malttaisi enää odottaa.



Mukavastihan tuo kyllä alkaakin lämmetä, sisällä tarkeni jo hyvin ilman takkia. Rakennuslämmittimet jäivät vielä puhaltelemaan olohuoneeseen ja keittiöön.



Hauskana yllätyksenä mies oli muistanut minua, ja ostanut ikioman työkalun, ihanan tyttövasaran. <3


lauantai 12. maaliskuuta 2011

Tuleva keittiö

Keittiötä suunnitellessa, löysimme Nettokeittiöiltä (http://www.nettokeittiot.fi ) aikalailla mielikuvaamme vastaavan vaihtoehdon. 


Meidän tulevassa keittiössä tuo yllä oleva olisi vain peilikuvana ja tiskiallas sekä astianpesukone tulisivat vastakkaiselle seinälle leivinuunin viereen. Yksi työtaso jossa olisi ylhäällä lasiovilliset kaapit tulisi nurkkaan jossa tällä hetkellä on ollut jääkappi. Siinä voisi sitten säilyttää mm. avaimia ja muuta tarpeellista.

perjantai 11. maaliskuuta 2011

Valoa ja lämpöä

Poikkesimme miehen ja koirien kanssa viemässä Tiihalaan rakennuslämmittimen ja laittamassa muutaman patterin päälle, jotta talo alkaisi pikkuhiljaa lämmetä oltuaan syksystä asti kylmillään. Huomenna saammekin sinne lainaksi vielä toisen lämmittimen, joten hyvällä tuurilla muurit keräävät itseensä vähän lämpöä ja voimme päästä jo viikon kuluttua lämmittelemään takkoja.

Nyt kun sähköt oli taas kytketty ja saimme ensimmäistä kertaa valot päälle (lammppujakin löytyi onneksi makuuhuonetta lukuunottamatta joka huoneesta), koimme melkoisen ahaa elämyksen. Talo näytti yhtäkkiä niin kodikkaalta ja tunnelma oli lämpöinen, jotenkin jännästi koko paikka sai aivan uuden ilmeen. Kun ulkona alkoi hämärtää, niin kävimme pihasta kurkistelemassa kuinka kutsuvalta valot näyttivät tulevan kotimme ikkunoissa. =) Ihanaa!! 

Keittiötä mittailimme hieman lisää, ja suunnittelimme tulevia kaapistoja. Taisimme ihan päästä jonkinlaiseen lopputulokseenkin asiasta. =) Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että remontti alkaa juurikin keittiöstä, sen seinistä ja lattioista ja mies uhkailikin alkavansa heti huomenna repiä niitä seiniä auki. Nuista seinistä onkin paljolti kiinni tulevan remontin kulku ja meidän muuttopäivämme, jos korjailtavaa löytyy niin projektia onkin yhtäkkiä vähän enemmän. Kylpyhuone saa odotella lähemmäs kesää, sillä verantaa täytyy todennäköisesti ihan kunnolla purkaa ja rakentaa uudestaan, että siitä saadaan kerralla hyvä ja kestävä.

Seuraavaksi pihaan olisi kiva saada roskalava, jonne saisimme alkaa heitellä kaikkea turhaa rojua ja ei poltettavaa jätettä. Olohuoneeseen taas pitäisi siirrellä ruokapöytä ja jääkaappi, jotta saamme loihdittua siitä väliaikaisen "kahvihuoneen".
Nyt tuntuu kyllä mukavalta kun asiat alkavat hiljalleen hieman hahmottua.


Pistin taas asiat ilmeisesti tärkeysjärjestykseen koska sisustuksesta innostuneena, ehdin jo tilailla meille uutta kotia varten niinkin tärkeät tarvikkeet kuin uudet lakanat ja kylpypyyhkeet. =) 
Olen ihan hulluna kirsikka kuosiin, enkä mitenkään voinut vastustaa kun löysin nuo H&M home osiosta. Ja sitäpaitsi minusta on ihanaa ajatella, että sitten joskus saadaan siellä nukkua ensimmäinen yö nuissa lakanoissa. Pyyhkeet pääsevätkin puolestaan kylpyhuoneen naulaan roikkumaan,  kunhan kyseinen huone joskus tulevaisuudessa valmistuu. =)



Tämän kertaisesta reissusta jäi todella hyvä mieli ja vähän kurjalta tuntui taas sulkea mökin ovet. Pois lähtiessä huokaisinkin vielä, että
"Voi kun asuisimme jo täällä!". =)






(kuvat täältä.)

keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Se on meirän!

Jihuuuu! Velkavankeus alkoi taas. =) Eli tänään kävimme pankissa kirjoittelemassa kauppakirjat ja Tiihalan mökin omistajuus siirtyi meille. Aikamoista ruljanssia oli se kaikki paperinpyöritys ja lisäksi vielä ravasimme pariin otteeseen sekä nordeassa että osuuspankissa, mutta onneksi asia on nyt hoidettu. Kauppojen päätteeksi poikkesimme miehen kanssa nordean tarjoamille pulla kahveille Ruutanantien varressa olevaan Paakariin.

Avaimet. =)
Melko uniikit... =)
Iltapäivällä töiden jälkeen nappasimme koirat mukaan ja hurautimme kameran sekä mittanauhan kera kurkistelemaan tulevaa kotiamme. Hiljaistahan siellä oli, ja kylmää ja paljon lunta. Mies pääsi tekemään ensimmäiset lumityötkin vierailun ohessa. Koirille reissu taisi olla melko jännä, sillä nyt molemmat kuorsaavat vieressäni sohvalla. =) Kuvia koitin napsia, ja muutaman laitan tännekkin. Oman postilaatikkomme sijainti jäi edelleen arvoitukseksi.

Ihan hirmuinen projekti meillä on tosiaan edessä ja välillä hirvittää, että mitähän tästä kaikesta oikein tulee, mutta kai se siitä kunhan ilmat alkavat lämmetä ja pääsemme jostain alkuun. Sormet ainakin syyhyävät jo kovasti. Pitkä muistilista tehtävistä asioistakin onneksi keventyi kun mies ehti tänään jo soitella sähkö- ja vakuutusyhtiöihin.


Miehen taiteilema pohjapiirustus. 
Leivinuuni.
Tämän hetkinen keittiökaapisto.. (IIIIK!!)
Makuuhuoneen pönttöuuni.
Makuuhuoneen seinään on tehty tälläinen taulu, missä näkyy talon hirret.

Olohuoneen pönttöuuni ja ihana vanha ompellukone joka jäi meille. 

Verannan sisäovet jotka ovat suuri rakkauteni. <3
Vintin raput. Jotka ikävä kyllä saavat väistyä kylpyhuoneen tieltä.
Ulko-ovi, joka lähtee ihan ensimmäisenä vaihtoon.
Verannalle noustaan nämä pari askelmaa. =)
Makuuhuoneen lattiaa.
Verannan lattiaa.
Tähän olisi tarkoitus remontin yhteydessä tehdä lattialämmitys ja laatta lattia.
Keittiön ikkuna sisäpihalta päin.
Nuissa ikkunoissa meikäläisellä onkin vähän projektia.
Tie meiltä eteenpäin..