lauantai 22. lokakuuta 2011

Katos ja kirves hommia

Koska veranta on vasta tekeillään, ja ilmat ovat kovin epävakaisia eikä koskaan tiedä milloin tulee vettä saati sitten lunta niskaan, niin mies näppäränä nikkaroi talon päätyyn suoja katoksen. Se on enää vain pressua vailla ja sitten sen alle saa roudattua kaikki sirkkelipöydät ym. työkalut. Ja minä vain salaa haaveilin saavani siitä oivan autokatoksen Nissanilleni.. hih =)


Ilmojen kylmettyä päädyimme pari päivää takaperin lämmittämään ensimmäistä kertaa pönttöuunia, sitten kevään jälkeen. Pari muutaman puun pesällistä riittää ja pieni "yksiömme" on mukavan lämmin.
Polttopuita kun aletaan nyt tarvita muuallekkin kuin saunalle, niin minäkin päätin ottaa härkää sarvista ja opetella pienimään isoista klapeista pienempiä ja hyvinhän se sujui, en edes onnistunut lyömään itseäni kirveellä sääreen, tai mihinkään muuallekkaan senpuoleen. Eli siis tiedän nyt osaavani senkin homman, ja löysinpähän taas yhden helpon hyötyliikunta lajin mitä harrastaa. =)


sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Uusi keittiönpöytä

Keittiö kun valmistuu pikkuhiljaa niin aloimme mietiskellä keittiönpöytää, tuota pirttipöytää kun emme uuteen keittiöön halunneet. Kovasti päänvaivaa emme asiasta kerenneet kumminkaan saada sillä ystävämme äidiltä löytyi  sattumalta meille nätti keittiönpöytä tuoleineen ja todella edullisesti. Eilen kävimme tuon pöydän hakemassa ja nappasimmepa sitten vielä kaupan päälliseksi vanhan lipastonkin mukaan. Pöytä istui hienosti meidän nykyiseen "kompaktiin yksiöömme" ja pöydän päähän istui sitten tuo lipasto, kuin nenä päähän. Sen ansiosta saimme taas erittäin tervetulleena lisää säilytys/lasku tilaa tavaroille. =) 

Ajatuksena meillä olisi vaihtaa tuohon
lipastoon tälläiset vetimet, niin
saataisiin siihen hieman enemmän
vintage henkeä. Keittiön kaappeihinhan
meille on tulossa myös tälläiset.

Pönttöuunimme sisus alkoi olla melko murentunut ja näimpä mies muuraili sen isäpuoleni avustuksella uuteen uskoon. Kyllä siellä taas kelpaa pitää tulta.


maanantai 10. lokakuuta 2011

Niitä näitä..

Aamuruskoa töihin lähtiessä.

Clematis teki lämpimänä syyspäivänä vielä
yhden kukkasen.
Syksyistä Kangasalan harjua, lenkillä kuvattuna.
Edes menneen vaarini mökiltä löytyi tälläisiä ihania purnukoita
sekä vanha mehu suppilo. Vaari teki aina niin hyvää mehua. <3
Mökiltä löytyi myös tämä arabian kulho.
Kirpparilta käteeni osui vihdoin tämä keittiö pyyhkeiden
suoja kangas, joka tulee keittiöön sellaisen hyllyn eteen jonka
mummuni isä on aikoinaan nikkaroinut, ja sain sen itselleni
pari vuotta takaperin.
Joulua odotellessa. Kirpparilta löytyivät myös nämä.
Mökiltä sain vielä kaksi tälläistä aivan ihanaa vaarini
käsin nikkaroimaa penkkiä. <3
Viikonlopun romukokko roihusi komeasti. =)