perjantai 8. kesäkuuta 2012

Megamuffinssi yms...

Tänään teki kovasti mieli jotain hyvää (sen lisäksi, että olin aiemmin jo mussuttanut puoli litraa suklaa jäätelöä) ja niinpä päädyin leipomaan mustikka muffineita. Ainoa pieni ongelma oli se, että muffinivuokia ei löytynyt laatikoista. Tein kuitenkin taikinan ja kippasin sen kakkuvuokaan. Hieman pitempi paistoaika vaadittiin, mutta tuloksena oli megaiso muffini tai paremminkin herkullinen mustikkapiirakka. :) Piirakkavuoka olisi käynyt oikein loistavasti tähän tarkoitukseen, mutta koska en ole ennen tällä ohjeella piirakkaa tehnyt niin pelkäsin sen turpoavan matalien reunojen yli turhankin reippaasti. 


Tällä loppui herkkuhampaan kolotus ja oli kyllä niin helppo tekoinen, että taidan tehdä tällä reseptillä piirakat useamminkin. Huomaa etten ole mikään kotitalous ihme kun en ole ennen moista hoksannut. :)

Näin sen tein..

2 kpl kananmunia
2dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2,5 tl vanilijasokeria
n. 3 dl mustikoita
1 dl laktoositonta täysmaitoa
1 dl Oivariini juoksevaa

-Vatkaa munat ja sokeri sekaisin.
-Sekoita leivinjauhe pieneen määrään vehnäjauhoja ja lisää kuivat aineet kananmuna sokeri sekoitukseen.
-Lisää maito, voi ja mustikat, sekoita hyvin.
-Kippaa taikina piirakka/kakku tmv. vuokaan.
-Paista 200 c uunin keskitasolla n. 45-50 min.
Tässä on mukava nyt kokkailla, vaikka tämäkin vielä vähän vaiheessa onkin.
(Mm. pannulappujen koukut uupuu ja suodatinpussiteline ei ole vielä seinässä.)

Purnukka nurkkaus, taas pienillä lisäyksillä... Viime kesänä Marjamäen Pajutilalta ostamani ihana retro keittokirjakin on löytänyt oman paikkansa. :)
Viime viikonloppuna ostin keittiötä "nättiyttääkseni" pyöreälle pöydälle pinkin Tulilatvan. Maistelimme myös Valion vanhanajan Hilja täysmaitoa joka oli ihan mielettömän hyvää, etenkin kaakaona.


Maistelimme myös uusia Kiss siidereitä, makuina mansikka ja kirsikka. Varsinkin tuo kirsikan makuinen oli kovasti mieleeni.


Ja taas vaihteeksi kuva keittiönpöydästä. :D


Lämmitimme välillä myös puuhellaa ja mies keitteli sillä kananmunat ja paistoi meille pihvit.

Kukkapenkki on saanut uuden asukkaan.

Ja bongasimme sisiliskon paistattelemassa päivää lautapinon päällä. (Liekö ollut viime kesäinen Sisko-sisilisko tai ehkä joku hänen sukulaisensa ;) )

Aurinkokin on meitä onneksi nyt parina päivänä jo hellinyt, joskin sateita kovasti taas lupailevat. Hyttysiä ainakin täällä päin, on kyllä nyt niin hirvittävät määrät auringosta huolimatta, ettei juuri tee mieli nenäänsä pistää ovesta ulos, saunassakin nuo verenimijät viihtyivät hyvin tiiviisti kanssamme.
Nooh, ehkäpä ne siitä taas juhannuksen jälkeen kaikkoavat ja saamme kärpäset tilalle, tämä on sitä maalaiselämää. :D Ja ihanaa, enää kolme viikkoa kesäloman alkuun! Jee! <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti